De dierenartsen

Terug

Yolanda Kersten-Klomp, dierenarts

Ik ben afgestudeerd  als dierenarts in 1997 in Utrecht. Hoewel ik van mijn studie genoten heb vond ik het nog leuker om aan het werk te gaan als dierenarts. Ik heb onder andere in Zwaag gewerkt. In 2000 heb ik Dierenkliniek Grevelingenmeer overgenomen. Het is een geweldige kliniek met hele leuke patiënten en cliënten. Vooral de goede band die ik met  eigenaren en hun dieren heb opgebouwd geven een extra dimensie aan mijn werk.

Tijdens mijn werk als dierenarts zie ik voornamelijk honden en katten, daarnaast vind ik het ook erg leuk om fretten, konijnen en knaagdieren te behandelen. Naast mijn werk als  “gewone”  dierenarts ben ik mij steeds meer gaan toeleggen op de tandheelkunde. Ik heb er veel cursussen voor gevolgd, eerst in Nederland en later ook in Zweden. Samen met Eunice zijn wij een goed tandheelkundig team geworden. Ook het maken van de roosters en een deel van het administratieve werk behoort tot mijn taken.

Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Ook hebben wij huisdieren: de hond is een  Friese Staby Nanna  en een poes Zoepie, ook hebben wij 2 cavia’s.

Marjolein Oud-Koorn, dierenarts

Vrij snel na het afstuderen aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht kon ik hier aan de slag. Vanaf het allereerste begin was ik helemaal op mijn plek in deze gezellige praktijk en ik werk hier dan ook al weer heel wat jaartjes. Ondertussen zijn de eerste pups die ik mocht vaccineren alweer redelijk bejaard en heb ik de meest bijzondere patiëntjes leren kennen. Het mogen zien van de bijzondere band die kan bestaan tussen mens en dier is geweldig en ik ben er trots op dat ik daaraan bijdraag door de dieren zo gezond en gelukkig mogelijk te houden.

Als dierenarts heb ik me, naast de spreekuren en de operaties, vooral gericht op hart/longproblemen en de diagnostiek van bultjes door middel van cytologie (cellen beoordelen onder de microscoop). Ook verzorg ik op dinsdag het speciale spreekuur  voor de angstige katten die het vertrouwen in de dierenarts wat zijn verloren. Wat extra tijd en een rustige benadering kan soms wonderen verrichten waardoor deze angsthaasjes vaak wel te behandelen zijn.

Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Thuis hebben we naast onze bejaarde border collie Beau ook nog 80 melkkoeien en ongeveer 30 schapen aangezien mijn man melkveehouder is. Dieren genoeg dus!

Linda Franssen, dierenarts

In 2006 is Linda afgestudeerd en is zij bij ons komen werken. Zij heeft in de loop der jaren een schat aan ervaring opgedaan, en is zowel met afspraken als met operaties behoorlijk allround geworden. Tijdens haar studie heeft zij extra onderzoek gedaan (een excelent tracé) bij de afdeling Parasitologie en Tropische diergeneeskunde.  Zij heeft een dag per week gewerkt bij de Universiteit van Utrecht, Departement Infectieziekten en Immunologie, Centrum voor teken-gebonden infectieziekten, waar zij meewerkte aan een grootscheeps opgezet onderzoek naar teken, hun voorkomen in Nederland en verspreiding van ziekten. Linda heeft een enorme theoretische kennis wat het werken in de praktijk makkelijker maakt. Linda heeft zich binnen de praktijk vooral ontwikkeld op chirurgie, radiologie en echografie. Linda werkt behalve af en toe bij ons ook op de Spoedkliniek voor Dieren in Amsterdam.

 Sary Winder, dierenarts

In 2014 ben ik afgestudeerd als dierenarts in Gent. Daarna heb ik in twee praktijken met zowel paarden als gezelschapsdieren gewerkt. Ik ben blij dat ik nu een fijne praktijk dichtbij huis heb gevonden. Samen met mijn vriend, hond en ons konijn woon ik in Zaanstad.
Zolang als ik me kan herinneren wil ik al dierenarts worden en ik ben erg blij dat die droom verwezenlijkt is. Dit werk is enorm afwisselend, geen dag is hetzelfde. Het werken met al die verschillende dieren, tijdens spreekuren of chirurgie en het contact met hun betrokken eigenaren is ontzettend leuk. In mijn vrije tijd ga ik graag uit rijden met m’n paard, sporten of geniet ik van een goed boek.