Puppy consultatie bureau

Terug

Het gratis* puppyconsultatiebureau is uniek in Purmerend en is in grote lijnen vergelijkbaar met het consultatiebureau zoals we kennen voor baby’s. Het is immers van groot belang dat dit lieve bolletje wol opgroeit tot een gezonde en stabiele volwassen hond. Om dit te bereiken zullen wij u en uw pup regelmatig op de kliniek ontvangen, uw pup controleren en zo nodig u begeleiden bij problemen.

Waarom een consultatiebureau

De meeste pups komen op een leeftijd van 8 weken bij de nieuwe eigenaar. Op de leeftijden van 9 en 12 weken komen zij bij de dierenarts voor lichamelijk onderzoek en vaccinaties. Daarna zien we de honden pas weer op eenjarige leeftijd bij de dierenarts.
In de periode tussen 12 weken en een jaar groeit de pup het meest, ook vinden er belangrijke veranderingen in het lichaam plaats. Hierbij kunt u denken aan het wisselen van melkgebit naar volwassen gebit en bijvoorbeeld de eerste loopsheid. Ook in het gedrag is het eerste jaar van een hond van enorme betekenis.
Om deze veranderingen goed in de gaten te houden heeft Dierenkliniek Grevelingenmeer een Puppy Consultatie Bureau.

Wat gaan we doen

De dieren krijgen hun vaccinatie op 9 en 12 weken. De honden worden nu uiteraard volledig nagekeken door een dierenarts. Ook is het mogelijk nu al naar het puppy consultatiebureau te gaan.
De assistente zal de dieren vervolgens op 4, 6, 8 en 10 maanden controleren, wegen en informeren of er nog vragen zijn over voeding en bijvoorbeeld opvoeding. Tevens zal de hond er nu op een leuke manier aan wennen dat er in de oren gekeken wordt, het gebit bekeken wordt en dat er in de buik wordt gevoeld. Hierdoor zal de hond een stuk minder nerveus zijn voor een bezoekje aan de dierenarts in de toekomst.
Ook wordt u, indien nodig, geadviseerd over vacht, verzorging, parasieten, enz.
Belangrijke onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere vakantie/pension, castratie/sterilisatie, gebitswisseling, gedrag, en natuurlijk controle van de groei en het wegen. Om de groei goed bij te kunnen houden zullen we voor uw pup een groeicurve maken.
Op één jarige leeftijd worden zij weer door de dierenarts gecontroleerd en krijgen zij hun benodigde vaccinatie.

Wat gaat het kosten

De kosten voor het consultatiebureau is, met uitzondering van de vaccinaties en de kosten van ontworming en dergelijke, gratis*!
De begeleiding op het consultatiebureau wordt door de assistentes gedaan. die hiervoor opgeleid zijn. Al onze assistenten zijn gediplomeerd paraveterinair en hebben een uitgebreide kennis van gezondheid en gedrag.
Als er bij uw dier een medisch probleem wordt geconstateerd tijdens een bezoekje aan het consultatiebureau kunt u hiervoor een aparte afspraak maken bij de dierenarts. De kosten van dit consult worden apart in rekening gebracht.

U kunt bellen voor een afspraak voor het consultatie bureau. De afspraken zullen over het algemeen gepland worden op woensdagochtend,  donderdagochtend en vrijdagochtend.
Wij hopen u en uw pup te zien op onze kliniek.

 

Gratis* is voor de puppy eigenaren die bij Dierenkliniek Grevelingenmeer hun pup laten vaccineren.