Hondengedragtherapie

Terug

Het is ontzettend mooi om een goede relatie met je trouwe viervoeter te hebben. Het brengt plezier, zorgzaamheid en veel gezelligheid met zich mee! Toch kan er door veel verschillende en ook vaak onbekende oorzaken ook iets mis gaan in de relatie tussen baas en hond, met het gedrag van de hond op zich, of in de relatie van de hond met andere honden of personen, wat erg vervelend kan zijn en in sommige gevallen zelfs tot heftige situaties kan leiden. Gelukkig is het mogelijk hier professionele hulp bij te krijgen.

Michelle Doornekamp- van Grasstek, gedragstherapeut CanineWorx

Mijn naam is Michelle Doornekamp- van Grasstek, oprichtster van CanineWorx. Zelf ben ik al met honden opgegroeid en zij hebben altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. Op dit moment heb ik zelf een lieve hond, Django, een kruising zwarte Labrador van 10 jaar oud. Na mijn opleidingen Dierverzorging en Paraveterinair (dierenartsassistente) te hebben afgerond, ben ik verder gegaan met de opleiding Gedragstherapie bij Honden via DogVision. Tijdens mijn stages en werkperiode als dierenartsassistente, hondengedragstherapeute, kynologisch instructrice en via hondenopvang, heb ik veel ervaring kunnen opdoen. Verder nam ik onder andere gedragstesten af bij honden een dierenasiel en kwam ik regelmatig in de asielen in Spanje. Uiteindelijk ben ik zelf begonnen met CanineWorx, waarmee ik ook nauw samenwerk met Dierenkliniek Grevelingenmeer en m.i.v. 2019 ben aangesloten bij Alpha® Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden. Via CanineWorx combineer ik verschillende methoden bij het aanreiken van de nodige tips via kynologisch adviesgesprekken en opvoedkundige hulp, bij gedragsconsulten en mogelijke therapievormen bij gedragsproblemen, en tijdens de trainingen/trainingstrajecten om ervoor te zorgen dat de omgang van mensen met hun honden een plezier wordt, in plaats van een vervelende opgave.

 Gedragstherapie & Opvoedkundige hulp

Wanneer u problemen ervaart bij of in de omgang met uw hond, of wanneer u graag ziet dat uw hond ander gedrag vertoont in bepaalde situaties, maar het niet lukt om dit zelf te veranderen, kunt u bij mij een afspraak maken voor een gedragsconsult.

Door middel van een anamnese in de vorm van een vragenlijst die u digitaal (of op aanvraag hard copy) krijgt opgestuurd, krijg ik een eerste indruk van uw hond, van het probleemgedrag en de situatie. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland voor een 1,5 tot 2 uur durend consult op locatie. Tijdens het consult gaan we dieper in op het gedrag, en krijgt u al de nodige tips voor verbetering aangereikt. Na het consult krijgt u een complete uitwerking en behandelmethode thuisgestuurd. Vervolgens zijn er aan het consult twee trainingssessies van ongeveer een half uur verbonden en kunt u voor nazorg doorlopend bij mij terecht met vragen. In het geval van een complex gedragsprobleem is het mogelijk dat extra gedragstrainingen noodzakelijk zijn. U wordt hierover in dat geval uiteraard tijdig geïnformeerd.

Voor advies specifiek voor puppy’s en jonge honden is er daarnaast de mogelijkheid om een afspraak te maken voor de 'opvoedkundige hulp.' Als u klant bent bij Dierenkliniek Grevelingenmeer, kunt u hiervoor, indien noodzakelijk, ook worden doorverwezen via het Puppy Consultatie Bureau (PCB). De opvoedkundige hulp omvat een half uur durend advies- en/of trainingsconsult bij Dierenkliniek Grevelingenmeer (ook als u hier geen klant bent), waarin u de nodige adviezen krijgt, zo nodig in combinatie met een korte trainingssessie met uw puppy of jonge hond.

Tarieven

Alle tarieven zijn incl. BTW (21%). Afspraken op locatie zijn excl. reiskosten per km.

Kynologisch advies (klik voor meer informatie)

  • Telefonisch adviesgesprek
  • Adviesgesprek op locatie
  • Opvoedkundige hulp (advies-/trainingsconsult specifiek voor puppy’s en jonge honden op locatie Dierenkliniek Grevelingenmeer) | ca. een half uur

 Indien n.a.v. het adviesgesprek of de opvoedkundige hulp blijkt dat gedragstherapie noodzakelijk is, worden de kosten voor het kynologisch advies hiermee verrekend.

 Gedragstherapie (Klik voor meer informatie)

  •  Gedragstherapie (anamnese (vragenlijst), gedragsconsult, uitgewerkt behandelplan, vervolgconsult en nazorg)
  • Extra gedragstraining | per sessie van ca. 45 min.
  • Gedragstherapie "Uitvallen aan de lijn" (anamnese (vragenlijst), gedragsconsult, drie trainingssessie van ca. 45 minuten met hulphonden en nazorg))

Indien n.a.v. het consult blijkt dat gedragstherapie vanwege bepaalde omstandigheden niet kan worden ingezet, wordt een kynologisch adviesgesprek op locatie berekend

Training (klik voor meer informatie)

  • Sessie op locatie | ca. een half uur
  • Traject op locatie per sessie | ca. een half uur


Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Neemt u dan gerust contact op. U kunt direct een afspraak maken via het afsprakenformulier op de website van CanineWorx (www.canineworx.nl) of telefonisch (06-15558159) of per e-mail (info@canineworx.nl) .