Chippen

Terug

Als een dier wegloopt is het vaak moeilijk het dier terug te vinden. Eigenaren kunnen soms dagen in onzekerheid zitten over het lot van hun dier. Het dier wordt vaak als vermist opgegeven, maar het gebeurd nog steeds te vaak dat vooral katten een te weinig uniek uiterlijk hebben om weer bij het juiste baasje terug te komen. Ze worden wel gevonden, maar niet herkent. Daar kunt u wat aan doen: laat uw dier chippen! Ook als uw dier standaard niet naar buiten gaat kan het verstandig zijn om uw huisdier te laten chippen voor het geval dat hij of zij op een gegeven moment toch naar buiten glipt.

Wat is een chip?

Een chip is een klein buisje (ter grootte van een rijstkorrel) van ongeveer 1cm lang dat een unieke cijfercode bevat. Door de chip met een chipreader af te lezen kunnen wij de code lezen. Na registratie van de chip kunnen wij met dit nummer achter de naam en telefoonnummer van de eigenaar komen. De registratie is veilig, en voor derden niet toegankelijk. Uw privacy is gewaarborgd.

Als u uw dier bij ons laat chippen doen wij vooraf altijd een gezondheidscontrole. Uiteraard is de registratie van de chip bij de prijs inbegrepen.
Wij adviseren om het chippen tegelijk te doen met een vaccinatie, u krijgt dan een flinke korting.

Afhankelijk van uw huisdierverzekering bestaat de kans dat het chippen door uw verzekering vergoed wordt.

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip-, en registratie verplichting voor honden ingevoerd. Deze verplichting begint al bij de fokker en/of handelaar die een pup wil verkopen. Als koper van een pup is het daarom belangrijk om te controleren of de pup inderdaad geregistreerd is bij een databank. Vraag dus altijd om een registratiebewijs.

Wij plaatsen uitsluitend iso-gecertificeerde mini-chips die van een onbreekbaar materiaal gemaakt zijn.