Indruk van de kliniek

Terug

Welkom bij Dierenkliniek Grevelingenmeer.

Om u een indruk te geven hoe onze praktijk er uit ziet volgen hier een aantal foto’s van de kliniek.  Als kliniek besteden we alle zorg aan uw huisdier en aan u, wij vinden het belangrijk dat u voor uw vragen over de verzorging, ziekten en opvoeding bij ons terecht kan. Voorlichting over uw dier is net zo belangrijk als een behandeling of operatie.

Er zijn twee ruime, bijna identieke behandelkamers, waar wij alle voorkomende onderzoeken  en behandelingen kunnen starten.

 

 

 

Verder is er een voorbereidingskamer waar de minder steriele ingrepen plaatsvinden. Denk hierbij aan oren spoelen, tandheelkundige behandelingen, abcessen spoelen, maar ook worden de dieren hier geschoren en gewassen voordat ze naar de operatiekamer gaan.

Daarnaast is een prachtige ruime en volledig ingerichte operatiekamer. Er kan op 2 tafels tegelijkertijd geopereerd worden. Ook beschikken wij over zuurstof (vanzelfsprekend) en bewakingsapparatuur: hiermee controleren wij de hartslag en ademhaling, ook kunnen wij de lichaamstemperatuur constant meten.
Door een goede en grondige controle tijdens de operatie kunnen wij de narcose naar behoefte aanpassen aan de patiënt.

Op onze afdeling beeldvorming beschikken wij over apparatuur om digitale röntgenfoto’s te maken. De voordelen hiervan zijn dat het ontwikkelen veel sneller gaat, wij kunnen de foto’s per e-mail verzenden naar bijvoorbeeld een specialist voor een second opinion. Een ander groot voordeel is dat wij geen chemisch afval meer produceren voor het ontwikkelen van de röntgenfoto’s.Wij zijn bevoegd om officiële HD-, en ED-foto’s te maken.

 

 

 

Vol trots kunnen wij ook onze uitgebreide echo met kleurendoppler laten zien. Hiermee kunnen wij echo's maken van het hart en de buik.Voor meer informatie over mogelijke echo-onderzoeken verwijzen wij u naar het kopje Echo

 

 

In ons laboratorium hebben wij de mogelijkheid zelf bloed, urine, ontlasting, sperma en weefselcellen te onderzoeken. Wij hebben moderne bloedanalyse apparaten, ook microscopisch onderzoek valt binnen de mogelijkheden. Bij de meeste onderzoeken kunt u zelfs op de uitslag wachten, anders wordt u nagebeld. Ook beoordelen wij zelf onderzoeken van cytologie (het kleuren en beoordelen van kleine puncties en uitstrijkjes onder de microscoop), dit gebruiken wij bij onderzoeken van de oren, huid en bultjes. Voor gespecialiseerde en/of bacteriologische diagnoses maken wij gebruik van de expertise van laboratoria in Duitsland of van de Universiteit van Utrecht.