Echo

Terug

Vol trots kunnen wij ook onze uitgebreide kleurenecho laten zien. Met behulp van een echo kunnen wij een beeld vormen van de buikinhoud van een dier. Hier kunnen wij “live”alle organen in beeld brengen en beoordelen. Ook kunnen wij met behulp van de echo een biopt (monstertje door een naald) nemen zodat wij er zeker van zijn op de juiste plaats te prikken.

Het grote voordeel voor het dier is dat wij in de buikholte kunnen kijken zonder het dier letterlijk open te moeten maken. Ook is dit een stuk goedkoper dan operatief kijken.
Verder kunnen wij de echo inzetten om echo’s van het hart te maken. Door de kleurendoppler die er op zit kunnen wij de stroming van het bloed in het hart volgen, en zo controleren of er sprake is van lekkage van een hartklep. Door op verschillende plaatsen metingen aan het hart te verrichten kunnen wij ook iets zeggen over de functionaliteit van het hart.

Op verzoek maken wij ook “pretecho’s” van uw drachtige dier, u krijgt de beelden dan mee op een DVD (gratis) of USB stick (tegen betaling).