Welkom bij onze kliniek Dierenkliniek Grevelingenmeer

Dierenarts Purmerend
Grevelingenmeer 177
1447 AM PURMEREND
info@dierenkliniekgrevelingenmeer.nl
0299-648000

Consulten

Consult

Een consult is een afspraak waarbij wij uw huisdier lichamelijk onderzoeken, en een gesprek aangaan met de eigenaar of verzorger van het dier. Tijdens dit gesprek zullen wij het hebben over de reden van het bezoek en zullen wij vragen allerlei vragen stellen over de gezondheid van het dier. Uw huisdier kan tenslotte niet zelf spreken.
De vragen die wij stellen gaan meestal over het eten en drinken van uw dier, over plassen en ontlasting, soms over braken en/of diarree, allemaal afhankelijk van de aard van de klachten van uw dier.

Het lichamelijk onderzoek begint al op het moment dat een dier binnenkomt. Al voordat de patient op tafel staat hebben we al beoordeeld of hij angstig, alert, sloom, kreupel, te dik etc is.
Op tafel gaan we verder met het algemeen lichamelijk onderzoek. Wij onderzoeken de ademhaling, de pols en het hart, de temperatuur (indien nodig), kijken naar de huid en vacht, lymfeknopen en de slijmvliezen en het gebit. Afhankelijk van de klacht richten wij ons daarna op een specifiek onderdeel (bijvoorbeeld een poot bij kreupelheid).