Consulten

Terug

Een consult is een afspraak waarbij wij uw huisdier lichamelijk onderzoeken en een gesprek aangaan met de eigenaar of verzorger van het dier. Tijdens dit gesprek zullen wij het hebben over de reden van het bezoek en zullen wij allerlei vragen stellen over de gezondheid van uw huisdier. Uw huisdier kan tenslotte niet zelf spreken.
De vragen die wij stellen gaan meestal over het eten en drinken van uw dier, over plassen en ontlasting, soms over braken en/of diarree, allemaal afhankelijk van de aard van de klachten van uw dier.

Het lichamelijk onderzoek begint al op het moment dat een dier binnenkomt. Al voordat de patiënt op tafel staat hebben we al een algemene indruk: is hij/zij angstig, alert, sloom, kreupel, bouw van het dier etc. Hoe is de vacht, huid, bespiering, enz.

Op tafel gaan we verder met het algemeen lichamelijk onderzoek. Wij onderzoeken de ademhaling, de pols en het hart, de temperatuur (indien nodig), kijken naar de huid en vacht, lymfeknopen en de slijmvliezen en het gebit.  Het onderzoek begint aan de voorkant (kop, neus, gebit, oren) en langzamerhand zakken we systematisch al onderzoekend af naar de achterhand. Wij luisteren naar het hart en de longen en soms ook naar de darmen in de buik.
Afhankelijk van de klacht richten wij ons daarna op een specifiek onderdeel (bijvoorbeeld een poot bij kreupelheid).