De assistentes

Terug

Petra Fictoor
Van kleins af aan wist ik dat ik met dieren wilde gaan werken. Dat is gelukt, ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Mijn werk is heel veelzijdig,  voorbereiden en assisteren  bij operaties, nazorg patiënten, voorraadbeheer enz enz. In november 2011 was ik 20 jaar werkzaam bij de kliniek. Daarmee ben ik het langst in dienst van allemaal. Samen met mijn man Bart en onze  kinderen,  Björn en Silvia vormen wij een gezin. Verder heb ik 2 katten,  genaamd Harry en Karel.

Eunice Libert
Mijn naam is Eunice en ben sinds 2003 werkzaam bij Dierenkliniek Grevelingenmeer. Velen van u zullen mij wel kennen. Na het behalen van mijn MBO- diploma besloot ik eerst een jaar te gaan reizen door Australië. Na deze reis heb ik de opleiding paraveterinair gevolgd. Ik wilde al vanaf kleins af aan dierenartsassistente worden. Omdat ik meer van het doen ben besloot ik 1 dag in de week naar school te gaan en de rest van de tijd ging ik aan de slag bij Dierenkliniek Grevelingenmeer. Na 4 jaar hard studeren heb ik mijn diploma gehaald en kon ik aan de slag als volleerd paraveterinair. Gelukkig kon ik bij Grevelingenmeer blijven werken. Inmiddels heb ik mijn eerste jubileum er al weer op zitten, en ben ik veel ervaring rijker geworden. Het leuke aan mijn werk vind ik het werken met mensen en dieren en de afwisseling van het werk, geen dag is hetzelfde. Ik vind vooral de tandheelkunde erg leuk om te doen. Hier heb ik inmiddels ook veel meer ervaring in opgedaan.

Ik heb zelf een hond: een Schotse Terriër Noa die altijd gezellig met mij mee mag naar het werk. Het is een lekkere eigenwijze hond. Ik ben veel met haar in het bos te vinden of lekker op het strand. Verder heb ik nog 2 vogels.  Ik hoop dit mooie werk nog lang met veel plezier te mogen doen. Tot gauw in onze praktijk

Amber van baarsen
Mijn naam is Amber van Baarsen en samen met mijn vriend en kat wonen wij in de Weidevenne Purmerend.
In het jaar 2011 heb ik stage gelopen bij dierenkliniek Grevelingenmeer, waarna ik eerst als vakantiekracht ben blijven werken en sinds 2015 vast op de vrijdag.
Ik ben al van kleins af aan gek op dieren, wat het beroep als paraveterinair geweldig maakt. Van klanten en hun dieren helpen tot aan het assisteren van operaties maakt dit werk tot een zeer gevarieerd beroep waar ik mijn creativiteit en gedrevenheid in kwijt kan.
Ik ben goed in het werken met katten, hoe boos, angstig en lief ze soms ook zijn.
Op de vrijdag verzorg ik mede het puppy consultatiebureau wat ik met veel plezier doe.

Danielle van Heusden
Hoi ! Ik ben Daniëlle van Heusden en kom uit Zaandam.
Vanaf dat ik jong was lag mijn passie natuurlijk al bij dieren. Toen ik 7 jaar oud was kregen wij onze eerste poes in huis waar ik nog steeds erg van houd. Inmiddels hebben wij nu 3 katten, 1 vogel en een konijn in huis, waarvan ik nog nooit een afspraak bij de dierenarts heb overgeslagen. Ik wilde altijd mee. Waarschijnlijk heb ik daardoor meer interesse gekregen in dit vak.
Toen ik mijn middelbare school had afgerond ben ik begonnen op het Clusius college in Alkmaar om de opleiding Paraveterinair(dierenartsassistente) te gaan doen. Hiervoor moest ik eerst 2 jaar dierverzorging doen om een basiskennis op te bouwen. Daar heb ik al veel stage ervaring opgelopen in dierenwinkels, dierenasiels en zelfs een schapenboerderij.
Het werk als dierenartsassistente vind ik erg leuk. Het is afwisselend werk.
Er komen elke dag andere dieren met andere symptomen, zowel lieve dieren als wat angstige dieren wat het werk dan weer spannend maakt.