U weet natuurlijk allang dat goede verzorging en voldoende beweging heel belangrijk zijn voor de gezondheid van uw kat of hond. Elke dag een stukje wandelen met de hond, goede voeding, liefdevolle aandacht en af en toe iets lekkers zijn voor uw dier de garantie voor een heerlijk honden-, en kattenleven. En hoe prettiger uw dier zich voelt, hoe fijner dat voor u als eigenaar is! De kunst is om uw hond of kat zo lang mogelijk gezond, vitaal en actief te houden.
Tegenwoordig worden huisdieren veel ouder dan vroeger. De ouder wordende dieren ontwikkelen, net als mensen, steeds vaker ouderdomsklachten. Dit kan variëren van stram opstaan tot het ontwikkelen van bultjes op het lichaam bij honden, en het ontstaan van problemen met nieren en schildklier of verminderde vachtverzorging bij katten.
Juist bij deze dieren is het belangrijk om veranderingen in gedrag en gezondheid snel op te merken. Vaak is een ziekte een heel geleidelijk proces en valt het eigenlijk niet op aan de eigenaar totdat er echt op gelet wordt. Over het algemeen geldt hoe eerder een probleem opgespoord wordt, hoe beter het is te bestrijden.
Om de oudere hond en kat beter te begeleiden heeft Dierenkliniek Grevelingenmeer een Senior Care consult.
Het senior care programma is bedoeld voor het oudere maar in principe gezonde dier en wordt uitgevoerd door een ervaren paraveterinair. Zij zal de hond of kat uitgebreid met uw bespreken. Speciale aandacht gaat uit naar de vacht, het gewicht, het gebit, de oren en ogen en de gewrichten. Vaak kan meet een urineonderzoek al veel informatie verzameld worden, zoals de werking van de nieren en de urinewegen.
Indien de paraveterinair het idee heeft dat er meer aan de hand is met het dier dan zal zij, in overleg met u, een afspraak bij de dierenarts maken.
Soms is nader onderzoek bij een dierenarts nodig, zoals een bloedonderzoek. Dit kan verdere informatie opleveren over de werking van de lever en de nieren, en bijvoorbeeld suikerziekte. Bij oudere katten komt het regelmatig voor dat de schildklier teveel hormonen gaat aanmaken. Dit is met bloedonderzoek te diagnosticeren. In een vroeg stadium van deze ziekte is dit zeer goed te behandelen.
Indien de paraveterinair het idee heeft dat er meer aan de hand is met het dier dan zal zij, in overleg met u, een afspraak bij de dierenarts maken.
Wij adviseren een half jaarlijkse controle. Dit houdt in dat u één keer per jaar bij de dierenarts komt, voor de vaccinatie en de gezondheidscontrole, en na een half jaar bij de assistente.
Indien er verder onderzoek geadviseerd wordt, zal er eerst een kostenschatting gemaakt worden. Het nader onderzoek zal daarom alleen na overleg met u worden uitgevoerd. Als er een consult bij de dierenarts nodig is dan geldt hiervoor het normale tarief. Hetzelfde geldt voor de extra onderzoeken.