Katvriendelijke praktijk

Terug

Een bezoekje aan de dierenarts is niet de meest favoriete bezigheid voor de meeste katten. Het mandje, de reis, de wachtkamer en een lichamelijk onderzoek met soms 1 of meerdere injecties, het is bijna een garantie voor stress.
Helaas kunnen we dit niet helemaal voorkomen maar we doen ons uiterste best om de ervaring voor de kat (en u) zo positief mogelijk te maken.

  •  Zo kunt u bij ons het kattenmandje in de wachtkamer hoog neerzetten, zodat de kat meer overzicht heeft.
  • We doen ons uiterste best om de wachttijden zo kort mogelijk te houden door op afspraak te werken.Afbeeldingsresultaat voor logo isfm

                                        Kattenspreekuur

  • Op dinsdag van 11.00 t/m 12.30 uur hebben een apart spreekuur waarin we alleen afspraken maken voor katten zodat contact met honden wordt voorkomen.
    Als u gebruik wil maken van dit spreekuur kunt u dit tijdens het maken van de afspraak aangeven aan de assistente.
  •  In de wachtkamer en in de opname maken we gebruik van Feliway, een verstuiver van rustgevende feromonen die kalmerend werken bij katten.
  • Tijdens een opname heeft uw kat uiteraard de beschikking over water en een kattenbak. Voeding krijgen de katten als het dier niet nuchter gehouden hoeft te worden. We hebben meerdere voedingen tot onze beschikking en kiezen hieruit de voeding die geschikt is voor uw kat op dat moment.
  •  Tijdens het consult benaderen we de kat rustig. Indien mogelijk laten we de kat in zijn mandje zitten tijdens het onderzoek.
  •  Indien u inschat dat uw kat meer tijd dan normaal nodig zal hebben om rustig benaderd te worden, kunt u dit bij het maken van de afspraak aangeven. We plannen dan meer tijd voor u en uw kat in.

Voor meer informatie over wat u kunt doen om de stress van een dierenartsbezoek voor uw kat zo klein mogelijk te houden, kunt u contact met ons opnemen.