Marjolein Oud-Koorn

Terug

Vrij snel na het afstuderen aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht kon ik hier aan de slag.
Vanaf het allereerste begin was ik helemaal op mijn plek in deze gezellige praktijk en ik werk hier dan ook al weer heel wat jaartjes. Ondertussen zijn de eerste pups die ik mocht vaccineren alweer bejaard en heb ik de meest bijzondere patiëntjes leren kennen.
Het mogen zien van de bijzondere band die kan bestaan tussen mens en dier is geweldig en ik ben er trots op dat ik daaraan bijdraag door de dieren zo gezond en gelukkig mogelijk te houden.
Als dierenarts heb ik me, naast de spreekuren en de operaties, vooral gericht op hart/longproblemen, radiologie en echo(cardio)grafie en de diagnostiek van bultjes door middel van cytologie (cellen beoordelen onder de microscoop).
Ook verzorg ik op dinsdag het speciale spreekuur  voor de angstige katten die het vertrouwen in de dierenarts wat zijn verloren.
Wat extra tijd en een rustige benadering kan soms wonderen verrichten waardoor deze angsthaasjes vaak wel te behandelen zijn.
Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Thuis hebben we naast onze border collie Nora ook nog 80 melkkoeien en ongeveer 30 schapen aangezien mijn man melkveehouder is. Dieren genoeg dus!