Lasertherapie

Terug

Natuurlijke genezing door middel van laserlicht.

Met de therapeutische laser kunnen wij huisdieren behandelen tegen o.a.:

  • artrose
  • anaalklierontstekingen
  • oorontsteking
  • wonden
  • tandvleesontsteking
  • pees-, en spierbeschadigingen.

Hoe werkt het:
Het laserlicht geeft warmte en energie aan cellen die daardoor geactiveerd worden waardoor het lichaam zichzelf heelt.  Het heeft geen vervelende bijwerkingen en er is geen narcose voor nodig.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig:
Bij acute aandoeningen kan 1 behandeling voldoende zijn.
Bij chronische behandelingen zijn meestal 10-18 behandelingen nodig, afhankelijk van de aandoening.


Hieronder vindt u uitgebreidere informatie over lasertherapie en ervaringen van enkele patiënten

Lasertherapie

Hierbij wordt gebruik gemaakt van specifieke golflengten van het licht (bijna infrarood) om de genezing van weefsels te stimuleren.

Dit licht activeert de weefselcellen, en zet ze aan tot meer energieproductie, dit heet bio-stimulatie. Daardoor versnelt de genezing en vermindert de pijn. Lasertherapie is pijnloos, heeft geen ongewenste bijwerkingen, kan bij het wakkere dier worden toegepast en is niet heel kostbaar.

Deze therapie kan bij zeer veel ziekten en problemen succesvol worden ingezet. Denk aan pijnbestrijding, acute ontstekingen maar ook bij chronische ziekten kan het worden ingezet.

Door de vooruitgang in de techniek is nu praktisch bruikbare apparatuur ontwikkeld die veilig bij dieren toepasbaar is. In landen als Engeland, Duitsland en de Verenigde staten is in de afgelopen jaren al veel ervaring opgedaan, waar wij nu dankbaar gebruik van kunnen maken.

  • Hotspot
  • Niet goed helende wond/huidontsteking
  • Artrose
  • Anaalklierontsteking
  • Tandvleesontsteking
  • Peesbeschadiging
  • Botbreuken
  • Nabehandeling na operaties
  • Abcessen

Gevaren en nadelen:

Aan bijna alle krachtig werkende therapieën zitten ook gevaren. Zo ook aan de laser. Met name het netvlies is niet bestand tegen laserstralen, dus bescherming met een speciale laserbril is noodzakelijk. Ook diegenen die zich in het directe zicht van de laser bevinden moeten hun ogen beschermen. Daarom hebben wij speciale brillen voor mensen en dieren!
Aangezien laserlicht de cellen activeert is het niet raadzaam tumoren te bestralen met laserlicht.  Ook mag de laser niet gebruikt worden op de plaats van de schildklier en op drachtige baarmoeders.
Wanneer op deze punten gelet wordt, is laserbehandeling een veilige therapie.

 

Praktische uitvoering:

Uiteraard zullen we eerst tijdens een consult de diagnose moeten stellen. Daarbij kunnen we inschatten in welke mate lasertherapie een positieve bijdrage aan de genezing of verlichting van de klachten kan hebben. We stellen een behandelplan op en kunnen dan direct met de eerste behandeling beginnen.
Het aantal behandelingen kan sterk variëren, van een éénmalige behandeling tot driemaal per week gedurende een aantal weken. Een laserbehandeling duurt circa 5-15 minuten per keer en kan op afspraak gedaan worden. De patiënt kan daarna direct weer mee naar huis.

Ervaringen van cliënten:

Hond Bogy:
3 weken geleden was ik met mijn baasjes bij u, omdat het niet goed met mij ging. Ik ben al 16,5 jaar en had veel pijn, Vooral in de botten van mijn rug. Ook poepen ging heel moeilijk en ik had niet zo veel zin om te eten. Ik dacht misschien ga ik nu wel dood. Toen zei u tegen mijn baasjes dat u bezig was om met een laser-apparaat testen uit te voeren en vroeg of ik mee mocht doen. Gelukkig zeiden mijn baasjes toen ja dat vinden wij een goed idee. Ik ben nu 8 keer geweest en voel me echt veel beter. Ik kan weer makkelijk uit mijn mandje komen, het wandelen in het bos is ook weer veel leuker en poepen kan ik weer als de beste.  Ik eet ook  beter en ben niet meer zo heel erg mager. Daarom denk ik ook dat ik nog langer kan leven.

Ik wil u heel erg bedanken dat ik mee mocht doen.

Hond Bulletje:
Ik ben een Cavalier van bijna 9 jaar. Ik mag altijd bij mijn baasjes op bed slapen. De laatste tijd moesten zij mij de trap op tillen omdat ik dat zelf niet meer kon. Op bed springen kon ik al helemaal niet meer. Dierenarts Yolanda vroeg aan mijn baasje of ik met het testen van de lasers wilde meedoen, dat wilde ik wel. Na een paar behandelingen liep ik zelf de trap weer op, en na 8 behandelingen sprong ik zelfs weer op bed. Ook neem ik nu geen pijnstillers meer. Mijn baasjes en ik zijn blij met de lasertherapie!

Kater Harry:
Mijn kater is 11 jaar. Sinds zijn achtste jaar heeft hij last van artrose in zijn heupen en vooral in beide knieën. Ik had het eerst niet in de gaten maar geleidelijk ging hij steeds minder lopen. Vaker boven liggen, minder springen op de bank of vensterbank. Na onderzoek bleek het artrose en ben ik begonnen met pijnstilling (levenslang). Hij knapte daar wel wat van op maar niet genoeg. Toen kregen we een laser op de praktijk. Heel geschikt tegen artrose. Harry werd “test kat”. In de eerste week moest Harry 3x per week komen voor een laser behandeling van ongeveer 3-4 minuten. Hij onderging dat prima. Doet geen pijn en het leek wel of hij het lekker vond. Daarna zijn de behandelingen afgebouwd, nu is het afwachten wat de onderhoud behandeling zal zijn. 1x per maand of 1x per 6 weken of nog langer.

In de eerste week zag ik al verbetering maar ik dacht dat ik het me inbeeldde. Hij was vaker beneden, vrolijker. Vanaf de tweede week was hij continue beneden, ging naar buiten en was aan het spelen. We gaan gewoon door met de behandelingen.