Gebits maand

Terug

Februari is als altijd weer de maand voor extra aandacht van de gebitsverzorging van uw huisdier!

Acties in februari:

  • Gratis gebitscontrole
  • Tandenborstel alleen deze maand € 3,00
  • Wij verloten een gratis gebitsreiniging onder alle dieren die deze maand hun gebit laten reinigen (de behandeling wordt achteraf terugbetaald).
Na de behandeling
voor de behandeling

Een goed en gezond gebit is de basis voor de algehele gezondheid van uw huisdier.

Wat als je niets doet:
Op de tanden en kiezen zal tandplak ontstaan wat later zal overgaan in tandsteen. Dit tandsteen zorgt ervoor dat het tandvlees dat ertegenaan ligt zal gaan  ontsteken en terugtrekken.
De wortel van de tand/kies komt dan bloot te liggen. Omdat op de wortel geen glazuur zit kunnen de bacteriën in de bek makkelijker de tand/kies binnendringen en een wortelontsteking geven.
Door de wortelontsteking krijgt het dier pijn bij elke kauwbeweging en gaat de tand/kies los zitten. Ook is bewezen (bij mens en dier) dat ontstekingen in de bek ontstekingen van de hartkleppen kan veroorzaken, wat uiteindelijk tot hartfalen kan leiden.
Een goed en gezond gebit is dus echt van levensbelang!

Alle huisdieren worden met schone gebitten geboren, maar hoe houdt je dat schoon.

De beste manier om het gebit schoon te houden is door te poetsen, dit het liefst vanaf jonge leeftijd zodat dit een gewoonte wordt. Wij poetsen 2 per dag ons gebit, dan zou één keer per dag bij de hond of kat toch ook moeten lukken.
Om de tanden te poetsen heb je een dierentandenborstel nodig (deze zijn zo goed als onbreekbaar), dierentandpasta (met lever of gevogeltesmaak) en goede poetsinstructies.

Tandenborstels zijn er in verschillende maten: mini, klein, groot en een vingerborstel. De mini en kleine tandenborstel zijn speciaal ontworpen voor katten en kleine honden. Onze paraveterinairen kunnen u poets-les geven tijdens een gratis gebitscontrole.

Als poetsen echt niet lukt, of als u er geen tijd voor heeft, dan adviseren wij speciale brokken met een reinigend werking van het gebit. Ook hebben wij goede (vegetarische) kauwstaven met een speciale Z-vorm die helpt het gebit te reinigen. Deze kauwstaven zijn ook geschikt voor dieren met een voedingsallergie. Soms eet een dier een bepaald dieet of wil/kan hij die gebitsbrokken niet eten. Dan adviseren wij Vet Aqua Dent om door het drinkwater te doen.