Welkom bij onze kliniek Dierenkliniek Grevelingenmeer

Dierenarts Purmerend
Grevelingenmeer 177
1447 AM PURMEREND
info@dierenkliniekgrevelingenmeer.nl
0299-648000

Kat met artrose

Wat is artrose:

Artrose is een ander woord voor slijtage van de gewrichten. Dit kan in alle gewrichten voorkomen, maar we zien de aandoening het vaakst in de rug, heup, knie, elleboog en de schouder van de kat.
Uit recent onderzoek is gebleken dat een groot deel van onze katten artrose heeft, waardoor ze een verminderde kwaliteit van leven hebben. 26% tot 90% van de katten van 6 jaar en ouder hebben meer of minder last van artrose.

Wat zijn de symptomen

Opvallend genoeg lopen katten met artrose meestal niet mank (slechts 4-17%) dit in tegenstelling tot de hond die dit symptoom juist wel laat zien.
Opvallend voor katten met artrose zijn de gedragsveranderingen. Waarbij het vooral opvalt dat katten minder actief zijn en minder goed kunnen springen dan vroeger en willen minder spelen. Katten blijven vaker in de maand of op de vensterbank blijft liggen.  Andere symptomen als minder goede vacht verzorging, plassen naast de bak minder aardig naar andere katten of eigenaar kunnen ook duiden op artrose. Vaak worden bij de genoemde symptomen gedacht dat het komt omdat de kat ouder wordt. Herkent u deze klachten bij uw kat? Maak dan een afspraak!