Yolanda Kersten-Klomp

Terug

Van kind af aan wilde ik dierenarts worden. Na mijn afstuderen in 1997 ben ik gaan werken in Zwaag. In 2000 heb ik samen met mijn man Dierenkliniek Grevelingenmeer overgenomen. Samen met het team van medewerkers hebben wij een mooie kliniek kunnen opbouwen. In 2007 hebben wij de kliniek kunnen uitbouwen en zijn wij twee keer zo groot geworden. Het is een mooie, volledige kliniek met heel veel mogelijkheden voor diagnostiek zodat wij patiënten niet vaak hoeven door te sturen naar een specialist. Wij hebben leuke patiënten en cliënten waarmee wij in de loop der jaren een goede band opgebouwd hebben. Van sommige families komen inmiddels meerdere generaties met hun huisdieren langs. Juist die goede band geeft een extra dimensie aan mijn werk.

Mijn werk bestaat natuurlijk uit het behandelen van allerlei soorten gezelschapsdieren, naast mijn gewone werk ben ik mij gaan toeleggen op de tandheelkunde. Ik heb er veel extra cursussen voor gevolgd in Nederland, Duitsland en Zweden. Deze kennis heb ik inmiddels ook kunnen leren aan anderen in het team.
Naast mijn werkzaamheden als dierenarts doe ik ook een deel van het administratieve werk en maak ik de roosters zodat er altijd een dierenarts en een assistente aanwezig zijn om u en uw dier te helpen.

Daarnaast ben ik bestuurslid geworden van het Collectief Praktiserende Dierenartsen. Ik verzorg de afdeling gezelschapsdieren. Het CPD is een groep dierenartsen die er op toeziet dat de regels die gemaakt worden in “Den Haag” wel gebruiksvriendelijk zijn om mee te werken, voor dierenarts en patiënt.

Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Ook hebben wij huisdieren: de hond is een Friese Staby Nanna en een poes Zoepie.