Welkom bij onze kliniek Dierenkliniek Grevelingenmeer

Dierenarts Purmerend
Grevelingenmeer 177
1447 AM PURMEREND
info@dierenkliniekgrevelingenmeer.nl
0299-648000

Indruk van de kliniek

Welkom bij Dierenkliniek Grevelingenmeer.

Indruk van de kliniek - BalieOm u een indruk te geven hoe onze praktijk er uit ziet volgen hier een aantal foto’s van de kliniek.  Als kliniek besteden we alle zorg aan uw huisdier en aan u, wij vinden het belangrijk dat u voor uw vragen over de verzorging, ziektes en opvoeding bij ons terecht kan. Voorlichting over uw dier is net zo belangrijk als een behandeling of operatie.

Indruk van de kliniek - WachtkamerEen ruime wachtkamer met balie waar u tijdens onze openingstijden terecht kunt voor vragen over uw dier, of het afhalen van voer en/of medicijnen, ontwormmiddelen, anti-vlooien middelen en de zogenaamde huismiddelen zoals oorreinigers, shampoos, enz.

Indruk van de kliniek - BehandelkamerEr zijn twee ruime, bijna identieke behandelkamers, waar wij alle voorkomende onderzoeken  en behandelingen kunnen starten.

Indruk van de kliniek - DierenopvangOnze dierenopvang is voorzien van mooie ruime hokken waardoor wij de dieren ook beter kunnen controleren, indien nodig met camera toezicht.

 

Indruk van de kliniek - VoorbereidingskamerVerder is er een voorbereidingskamer waar de minder steriele ingrepen plaatsvinden. Denk hierbij aan oren spoelen, tandheelkundige behandelingen, abcessen spoelen, maar ook worden de dieren hier geschoren en gewassen voordat ze naar de operatiekamer gaan.

 

Indruk van de kliniek - GebitsbehandelingComplete inrichting voor een gebitsbehandeling onder andere wortelkanaalbehandeling vullen van gaatjes in tanden en kiezen, gebitsreiniging zie voor meer informatie kopje Gebitsbehandeling

 

Indruk van de kliniek - OperatiesDaarnaast is een prachtige ruime en volledig ingerichte operatiekamer. Er kan op 2 tafels tegelijkertijd geopereerd worden. Ook beschikken wij over zuurstof (vanzelfsprekend) en hartbewakingsapparatuur: hiermee controleren wij de hartslag/bloeddruk/zuurstofgehalte in het bloed, meten wij het kooldioxidegehalte in de uitgeademde lucht en kunnen wij de lichaamstemperatuur constant meten.
Door een goede en grondige controle tijdens de operatie kunnen wij de narcose naar behoefte aanpassen aan de patiënt.

Op onze afdeling beeldvorming beschikken wij over nieuwe apparatuur om digitale röntgenfoto’s te maken. De voordelen hiervan zijn dat het ontwikkelen veel sneller gaat, wij kunnen de foto’s per e-mail verzenden naar bijvoorbeeld een specialist voor een second opinion. Een ander groot voordeel is dat wij geen chemisch afval meer produceren voor het ontwikkelen van de röntgenfoto’s.Wij zijn bevoegd om officiële HD-, en ED-foto’s te maken.

  

Indruk van de kliniek - echoVol trots kunnen wij ook onze uitgebreide echo met kleurendoppler laten zien. Voor meer informatie over mogelijke echo-onderzoeken verwijzen wij u naar het kopje Echo

 

 

In ons laboratorium hebben wij de mogelijkheid zelf bloed en urine te onderzoeken.
Ook microscopisch onderzoek valt binIndruk van de kliniek - Laboratoriumnen de mogelijkheden. Bij een aantal onderzoeken kunt u zelfs op de uitslag wachten, anders wordt u nagebeld met de uitslag van het onderzoek. Ook beoordelen wij zelf onderzoeken van cytologie (het kleuren en beoordelen van kleine puncties en uitstrijkjes onder de microscoop).
Voor gespecialiseerde en/of bacteriologische diagnoses maken wij gebruik van de expertise van laboratoria in Duitsland of van de Universiteit van Utrecht..