Welkom bij onze kliniek Dierenkliniek Grevelingenmeer

Dierenarts Purmerend
Grevelingenmeer 177
1447 AM PURMEREND
info@dierenkliniekgrevelingenmeer.nl
0299-648000

Februari maand van het gebit

Maand van het gebit

 Gratis Gebitscontrole (op afspraak)
10% korting op gebitsverzorgingsproducten

Hondentandenborstel voor € 3,30  (op=op en 1 per klant)
Win de kosten van een gebitsbehandeling van uw huisdier terug*

*Uit alle gebitsbehandelingen die wij doen in februari trekken wij 1 dier die alle kosten van de behandeling vergoed krijgt!!

Gebitsbehandeling bij een hond

Ook dit jaar is de maand februari weer de maand van het gebit. In deze maand staat het gebit centraal en daarom bieden wij een gratis gebit controle aan voor uw huisdier. Deze controle van het gebit  wordt uitgevoerd door de dierenartsassistente en gaat op afspraak.

Waarom is het gebit zo belangrijk:

Een slecht gebit en ontstoken tandvlees kan niet alleen problemen geven met eten en een onaangename geur geven uit de bek, maar kan ook ziektes veroorzaken in hart, lever en nieren!!!
Het is dus belangrijk om aandacht te geven aan het gebit.

Wat kunt u er aan doen: 

Laat jaarlijks het gebit van uw huisdier nakijken. Het wordt dan gecontroleerd op tandplak/tandsteen, standsafwijkingen, ontstekingen, beschadiging van tanden en/of kiezen.
Laat uw dier goed kauwen op brokken of speciale tandenstaven/knabbelstangen.
Hier zijn speciale brokken en kauwstaven voor ontwikkeld, waarvan sommigen met enzymen voor een reinigende werking.
Ook kunt u het gebit van uw hond of kat poetsen met een hier speciaal voor ontwikkelde tandenborstel, met een goede dierentandpasta  (mensentandpasta is niet voor dieren geschikt!).


Wat kan er gebeuren als u niets doet aan gebitsverzorging:

Katten en honden poetsen niet zelf hun tanden en kiezen zoals wij. Hierdoor krijgen veel honden en katten naarmate ze ouder worden last van tandplak. Net als bij de mens kan tandplak, als het niet tijdig verwijderd wordt tandsteen worden.

Tandplak/tandsteen geeft ontsteking van het tandvlees, wat weer een vieze geur uit de bek geeft. Door de ontsteking kan het tandvlees zich terugtrekken waardoor de tandhals en wortels zichtbaar worden, wat veel pijn geeft. Soms kan het zelfs de tand/kies los gaan zitten door de ontsteking. Als gevolg van tandsteen kan het slijmvlies van de wang ontstoken raken.

Voorkom problemen en laat het gebit controleren!